Candida ellen.

Candida ellen.


Fokhagyma:



Erősíti az immunrendszert,megelőzi az érelmeszesedést,továbbá vírus- és baktériumölő hatása van.Képes a Helicobakter pylorit is megtámadni,amely a gyomorfekély,és gyomorrák kialakulásáért felelős.

Körömgomba ellen: Készítsünk fokhagymalevet egy pár átpréselt  fokhagymából és higítsuk desztillált vízzel 1:10 arányban.Az oldatba mártsuk bele a vattát,és éjszakára rögzítsük a beteg körömre.


Kakukkfű:






Ez egy jól ismert gyógynövény,használják fájdalom csillapításra is.A timol a fő hatóanyaga,mikroorganizmusok ellen.Viszont magas timoltartalma miatt a bőrt irritálhatja.

Szájpenész ellen: Hígítsuk a kakukkfüvet vízzel 1:5 arányban,majd kenjük be a fertőzött területeket az oldatba mártott vattapamaccsal.Ezt a műveletet több napon át ismételd meg.


Levendula:





Tea formájában enyhíti az idegi eredetű hasi problémákat,és segít helyreállítani a szervezet bélflóráját is.Izomhúzódások,ízületi fájdalmak és reumás panaszok esetében is alkalmazható.

Hüvelygomba ellen: Készítsünk ülőfürdőt.Arány: 3 liter meleg víz, 1 liter Lapacho tea,majd tegyünk bele 5 csepp levendula olajat,amit egy kevés tejben oldjunk fel.Kb. 20 percig mártózz benne.

  
Vannak teák,amelyek hatékony segítségek a Candida gomba esetén is,ezek bátran fogyaszthatóak:

Anti-Candida tea:

Összetétel: fűzfa alkotóelemek,salacis cortex ph. Eur4.

Hathatós segítséget nyújt a szervezetben lévő káros gombák és baktériumok féken tartásában.Megállítja e testben zajló káros erjedési folyamatokat is.Gombaölő hatása mellett aktívan részt vesz a szervezet lúgosításában.Segít a szervezet regenerálódásában is.Csillapítja a lázat,a gyulladást és a fejfájást is.Ha rendszeresen fogyasztjuk korlátozza a gombák káros szaporodását.Így segítséget nyújt a tünetek csökkentésében. 

 Csipkebogyó tea:

Hatóanyaga a magvakban rejlik,ezért a teát 2 kanál összetört csipkebogyóból készítjük,10 percig főzzük fél liter vízben.

Kakukkfű tea:
A benne lévő illó olajoknak nyugtató és fertőtlenítő hatásuk van.1-2 kanálnyi száritott kakukkfüvet forrázzunk le fél liter vízzel,majd hagyjuk állni 10-20 percig.

Körömvirág tea:
1 púpozott teáskanál körömvirágot adunk 1/4 liter vízhez.Nem főzzük csak forrázzuk,majd kb. 10 perc elteltével szürjük le.

Rózsalevél tea:
Szárított rózsalevélből 3 gr.,de ha nyers a rózsalevél,akkor 6 gr. szükséges.Felforralás után hagyjuk 10 percig állni,majd szűrjük le,és már fogyaszthatjuk is.

Zöld tea:

A legfontosabb,hogy ne forrázd  le a teát.A vizet hagyd egy kicsit hűlni és utána mehetnek bele a tealevelek.